تفاوت استاد و رانر در چیست؟

تفاوت استاد و رانر در چیست؟


تفاوت استاد و رانر در چیست؟

استاد و رانر ، سازه‌هایی هستند که از آن‌ها در زیر سازی دیوارهای خشک و کناف استفاده می‌شود. برخی از افراد ممکن است از کارآیی این دو سازه و تفاوت‌های آن اطلاعات کافی نداشته باشند. در این مقاله قصد داریم به بررسی تفاوت استاد و رانر بپردازیم. با ما همراه باشید.

استاد رانر چیست؟

استاد رانر ، صفحات سیمانی الیافداری هستند که جهت زیر سازی ، در ساختمان‌هایی با اسکلت فلزی یا بتنی به کار می‌روند. از این سازه‌ها ، برای پوشش ساختمان‌هایی که سازه‌ی آن‌ها از نوع LFS است نیز استفاده می‌شود.

سیستم دیوارهای خشک از اعضای افقی و عمودی تشکیل شده‌اند. اعضای افقی را رانر می‌نامند. اعضای قائم و عمودی به استاد معروف هستند.

شیوه‌ی نصب آن‌ها به این صورت است که ابتدا رانرها در کف یا سقف نصب می‌شوند و پس از آن استاد در فاصله‌های متناسب روی رانر قرار می‌گیرد. این زیر ساخت ، سبب افزایش مقاومت ساختمان در هنگام وقوع زلزله می‌شود.

تعاریف پروفیل استاد و رانر

پروفیل استاد

سازه‌ی استاد که پروفیل C نیز نام دارد ؛ در واقع قسمت‌های عمودی ساختمان‌های دارای دیوار خشک با سیستم قاب فولادی می‌باشد. سازه‌های استاد در فاصله‌های ۴۰ ، ۳۰ و ۶۰ سانتی متر از هم قرار می‌گیرند. وظیفه‌ی این پانل‌ها ، زیر سازی جهت نصب پانل اصلی می‌باشد. این پروفیل C شکل می‌باشد و با استانداردهای بین المللی به بازار عرضه می‌شود.

پروفیل رانر

ساز ه رانر ، یکی از اجزای افقی ساختار قاب فولادی در دیوار‌های خشک را شامل می‌شود. همانطور که گفته شد این سازه در کف و سقف ساختمان قرار می‌گیرد و مقطع آن U شکل است. رانر در اندازه‌های متناسب با استاد ساخته می‌شود.

تفاوت سازه استاد و رانر

سازه‌های استاد و رانر دارای تفاوت‌هایی هستند. این دو سازه ، دارای کارایی یکسانی می‌باشند و هر یک مکمل دیگری می‌باشد. این دو سازه ، سبب افزایش مقاومت ساختمان می‌شود. در ادامه به بررسی تفاوت این دو سازه می‌پردازیم.

یکی از تفاوت‌های آن ، در ظاهر هر دو سازه است. سازه استاد به شکل C یا ناودانی شکل طراحی می‌شود اما سازه رانر به شکل U می‌باشد.
به صورت کلی سازه رانر تثبیت کننده سازه استاد است.

سازه رانر جزء اعضای افقی برشمرده می‌شود و سازه استاد را اعضای عمومی میگویند.

با توجه به نوع فضا ، فواصل نصب این دو سازه با یکدیگر متفاوت است. رانرها در زیر سازه‌ها به صورت افقی در قسمت بالا و پایین قرار می‌گیرند. به بیان دیگر سازه رانر ، به صورت ریل‌هایی برای استاد می‌باشد.

رانر یک سازه غیر باربر است‌ در صورتی که استاد به صورت سازه اصلی باربر شناخته می‌شود.

در فضاهایی که نیاز به دستیابی به کد حریق است ؛ از سازه‌ی استاد استفاده می‌شود‌. برای فرم دهی در سقف‌های کاذب ، از سازه‌ی رانر استفاده می‌شود.

سخن پایانی

در این مقاله با سازه‌های استاد و رانر و تفاوت‌های آن آشنا شدید. جهت پیاده سازی هر یک از این سازه‌ها ، ابتدا باید از شرایط پروژه‌ی خود و ویژگی‌های هر یک از سازه‌ها، اطلاعات کافی داشته باشید. شما می‌توانید جهت دریافت مشاوره‌ی رایگان و اجرای پروژه‌های خود ، با کارشناسان شرکت انبوه سازان شهرجردی در ارتباط باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *